top of page
  • Writer's pictureTSR2021

Tall Ships Races avas purjeõppuriks kandideerimise lisavooru

Selle aasta suvel toimub Tallinnas esmakordselt maailma suurim rahvusvaheline purjeõpperegatt Tall Ships Races 2024, mis pakub 15–25-aastastele noortele võimalust osaleda purjeõppeprogrammis. Tänu suurele huvile ja ainulaadsele võimalusele avasid korraldajad noortele uue purjeõppuriks kandideerimise vooru. 


Eesti Noorte Purjeõppeseltsi juhatuse liikme ja Tall Ships Races Tallinn 2024 laevastiku juhi Madis Rallmanni sõnul ei ole purjeõppuril vaja eelnevat purjetamiskogemust, vaid peab olema suur soov purjetamisega tutvust teha. „Kõik laeval antavad ülesanded on kindlasti noortele jõukohased, lisaks on purjeõppejahtidel rahvusvaheline noorte seltskond, seega lisaks ägedale purjetamiskogemusele saavad nad Tall Ships Races’i kaudu ka uusi ja põnevaid tutvusi,“ lisas Rallmann. 


Purjeõppe toetuse saajaks saavad kandideerida noored, kes on võistluse toimumise ajal (29. juuni – 5. august) vanuses 15–25 aastat (k.a) ning elavad rahvastikuregistri andmetel Tallinna linnas.


Osaleda on võimalik purjeõppelaeval ühel regati etapil:

  • 29. juuni – 6. juuli 2024 Klaipedast Helsingisse;

  • 6.–13. juuli 2024 Helsingist Tallinnasse;

  • 13.–20. juuli 2024 Tallinnast Turu linna;

  • 20.–26. juuli 2024 Turu linnast Mariehamni;

  • 26. juuli – 4. august 2024 Mariehamnist Szczecinisse.


Tallinna linn katab noore koolituskulud ning reisikulud sihtkohta ja tagasi. Purjeõppuri enda kanda on osalustasu 300 eurot ja reisikindlustus. Kandideerida saavad ka teiste omavalitsuste noored, kuid sel juhul tuleks neil ise kanda kogu osalustasu, ligikaudu 1000 eurot. 


Purjeõppekoolitus viiakse läbi rahvusvahelise regati Tall Ships Races 2024 purjekatel. Laevastiku koosseisu kuuluvad reeglina nii suured ajaloolised purjekad kui ka kaasaegsed ookeanijahid ning iga aluse meeskonnast on vähemalt pooled eri riikidest pärit 15–25-aastased noored, kellest nii mõnigi teeb oma elu esimese meresõidu. Igal purjelaeval, millel viiakse läbi purjeõppe programm, on pikaaegse kogemusega professionaalne meeskond, kes tagab noore purjetaja turvalisuse ja kvaliteetse programmi läbiviimise.


Kandideerimine on avatud kuni 30. aprillini 2024 või kuni sobivate kandidaatide leidmise ja kohtade täitumiseni. Kokku võetakse lisavoorus vastu kuni 40 purjeõppurit. 

Tall Ships Races purjeõppekoolitusele kandideerimine ning lisainfo on leitav kodulehel www.tallshipstallinn.ee/purjeope.


Foto: Elisa Vahur, eelmise aasta purjeõppur.



bottom of page