top of page
  • Writer's pictureTSR2021

Purjeõppe konkursile laekus enam kui 200 sooviavaldust

The Tall Ships Races purjeõppe konkurss, mis lõppes 26.oktoobril, osutus väga menukaks ning kuu aja jooksul esitati enam kui 220 sooviavaldust. Tallinna linna toetusel ja eestvedamisel saavad 2021 aasta kesksuvel 15–25aastased noored purjetamishuvilised üle Eesti ainukordse kogemuse maailma suurima purjelaevastiku meeskonnaliikmena, kusjuures nii mõnigi neist teeb The Tall Ships Races regatil alles oma esimese meresõidu.



22. septembril 2020 välja kuulutatud purjeõppe konkurss oli suunatud noortele, et kutsuda neid üles osalema suures seikluses, omandada purjetamiskogemusi ning seda rahvusvahelises meeskonnas. Regati muudab eriliseks sel osalevad harva nähtavad suured ajaloolised purjelaevad ning meeskondade koosseis – vähemalt pooled meeskonna liikmetest on eri riikidest pärit 15–25-aastased noored, kes on samuti välja valitud sadade soovijate seast. Igal purjelaeval on pikaaegse kogemusega professionaalne meeskond, kes tagab noore purjetaja turvalisuse ja kvaliteetse purjeõppeprogrammi.


The Tall Ships Races 2021 purjeõpperegatt toimub 27. juunist kuni 3. augustini Läänemerel, peatudes sadamalinnades Klaipeda - Turu -Tallinn - Maarianhamina- Szczecin. Tallinnas peatub regatt 15.–18. juulil. Õpperegati eesmärk on kaasata ja õpetada noori ning juhtida tähelepanu merekeskkonna hetkeolule ja loodussäästlikkusele. Kõige esimene The Tall Ships Races regatt toimus 1956. aastal Torquayst (Suurbritannia) Lissaboni (Portugal), kui sündmustest võttis osa 20 suurt purjelaeva.

bottom of page