top of page
  • Writer's pictureTSR24

Kõik merele! Erakordne merepidu jõuab Tallinna

Podcast’i „Mere kutse“ uues osas tuleb juttu purjetamisest ja purjeõppest. Külas on purjetaja ja reeder Ain Tähiste, purjetaja ja jahiomanik Rene Varek ning purjetaja Mihkel Lindpere.


11.–14. juulini on Tallinna sadamad erilises peomeeleolus, sest suurejooneline (õppe)purjekate regatt Tall Ship Races jõuab just siis Eesti vetesse.


Tall Ships Races on maailma suurim ja pikkade traditsioonidega purjeõppelaevade regatt, mis toob Tallinna kolme sadamasse (Lennusadamasse, Noblessneri sadamasse ja Vanasadamasse) üle 60 suure purjelaeva. Neil on kuni 1500 purjeõppurit 12–15 riigist, sest regati üks eesmärke on pakkuda noortele võimalust saada meresõidu kogemus ja panna ennast merel proovile.


Regati raames jõuavad merele ka purjeõppejaht Vesta, purjelaev HiiuIngel ja jahtlaev Linda. Kõik kolm alust on pika ja põneva ajalooga ning pakuvad võimalust teha nii õppe- kui ka turismisõite.


Saatest kuuled, kuidas mehed esimest korda purjede alla sattusid, milline on nende seos legendaarsete purjelaevadega ja kuidas igaüks nende pardale sattuda võiks!


Vaata lähemalt:


Podcasti saad kuulata SIIT.


Pildil Mihkel Lindpere, saatejuht Kaidor Kahar ja Rene Varek. Foto: Delfi Meedia.




bottom of page