top of page
  • Writer's pictureTSR24

Joonistusvõistlus „Tuult purjedesse“ tõi rekordiliselt osalejaid

Sel suvel Tallinnas toimuv suurte purjeõppelaevade regatt Tall Ships Races Tallinn 2024 kutsus lapsi vanuses 5-12 aastat osalema märtsi lõpuni joonistusvõistlusel „Tuult purjedesse!“. Mereteemaline võistujoonistamine tõi konkursile 1180 noore kunstniku teost.


Tall Ships Races’i joonistusvõistluse korraldaja Kristel Pedak rääkis, et joonistusi saadeti võistlusele kõige enam Tallinnast ja Harjumaalt, aga lisaks ka peaaegu igast Eestimaa nurgast. „Esimesed joonistused laekusid meile jaanuaris ja ütlen ausalt, et need vahvad tööd tõid juba aasta alguses palju rõõmu oma värvikirevuse ja fantaasiarikkusega,“ lisas Pedak. 


Lisaks purjekatele on lapsed joonistanud kõikvõimalikke meresõidukeid, alustades kalapaatidest ning lõpetades allvee- ja piraadilaevadega. Piltidel on kujutatud ajaveetmist mere ääres, olgu selleks siis rannaskäigud pere ja sõpradega, surfamine või kalapüük. Laste joonistustele on jõudnud ka erinevad linnud ja loomad, näiteks kajakad, kalad, krabid, kassid ja isegi merineitsid. Fantaasiarikkad on nii joonistused kui ka tööde pealkirjad, nende hulgas “Krabid purjetamas”, “Anne Veski jalutamas merel” ja “Optimistlikult optimistiga”.


Joonistusvõistlus "Tuult purjedesse!" oli 31. märtsini avatud kõigile lastele vanuses 5-12 aastat. Iga autor sai konkursile esitada ühe töö. Kõik joonistused vaatab läbi žürii, kes valib välja kolm parimat joonistust igas vanusekategoorias: 5-7-aastased, 8-10-aastased ja 11-12-aastased. Võidutööd tehakse teatavaks lastekaitsepäeval, 1. juunil Lennusadama välialal. Parimaid töid esitletakse Balti jaama kunstitänaval ning iga vanuseklassi silmapaistvaimate tööde autoritele on auhinnad.


Noortele kunstnikele on vahvateks auhindadeks Energia avastuskeskuse, PROTO avastustehase ja Lennusadama perepääsmed, Tallinna loomaaia pääsmed, Ronimisministeeriumi kinkekaardid, Põltsamaa Wpark pääsmed ja kinkekaarid, Pähklinäpi pähklid, Balbiinolt erinevad auhinnad ning jäätise-voucher’id ning Estover piimatööstuse jogurtid. 


Rahvusvaheline purjeõpperegatt Tall Ships Races Tallinn 2024 toimub juba 11.-14. juulil ning toob Lennusadamasse, Noblessneri sadamasse ja Vanasadama kruiisialale üle 60 uhke purjelaeva. Kõikidel päevadel pakutakse ürituse külalistele meeleolukat programmi ning mitmeid suviseid ja mereteemalisi tegevusi. 


Fotol joonistusvõistluse üks vahvatest töödest pealkirjaga "Purjekas merel", mille joonistas 6aastane Emily Punder.




bottom of page