top of page
  • Writer's pictureTSR2021

Homme antakse avapauk suurejoonelisele merepeole Sail Tallinn

Merepidu Sail Tallinn toimub 16.–18. juulini Vanasadama kruiisialal, Patarei merekindluses, Lennusadamas ja Noblessneri sadamalinnakus. Sel aastal on pidustustele oodata rekordarv suuremõõtmelisi külalislaevu, viiel laval astub kolme päeva jooksul üles enam kui 70 bändi, avatud on välikohvikud, kaubandusalad ja kala-ala ning merelisi ettevõtmisi jagub ohtralt kogu perele.



Juba homme alguse saaval merepeol jõuavad pealinna sadamatesse 21 uhket jahti, millest osad kuni 70 meetrit pikad. Sail Tallinn raames toimub rahvusvaheline purjeregatt, mis korraldatakse koostöös Tallinna, Klaipeda ja Szczeciniga. Kõik regatil osalevad laevad on Sail Tallinn merepeo ajal avatud rahvale tasuta külastamiseks ja uudistamiseks Lennusadamas ja Noblessneri sadamalinnakus.


Sail Tallinna turundus- ja kommunikatsioonijuhi Kati Remmelkoori sõnul keskendub Sail Tallinna programm traditsiooniliselt ennekõike merelistele tegevustele. “Terve nädalavahetuse vältel saab sõita veesuuskadel või SUP-lauaga, liikuda festivali alade vahel Meretaksoga ja minna suurejooneliste laevadega lahesõidule, elada kaasa purjevõistlustele ning jälgida pühapäeval võimsat purjelaevade paraadi Tallinna lahel,“ loetles Remmelkoor. Veeohutuse põhimõtteid tuletab meelde Päästeamet ning laupäeval saavad Lennusadamas end purjetamises proovile panna ka erivajadustega inimesed.


Sail Tallinn saab piduliku avapaugu reede õhtul kell 19 Vanasadama Kruiisialal, pärast mida astub lavale Itaaliast pärit legendaarse Queeni tribuutbänd Break Free.


Laupäeval on kruiisialal kohal legendaarsed kalakokad Hanno Kask ja Vladislav Koržets koos poeg Kaarel Koržetsiga. Kokad õpetavad meresaadustest valmistama parimaid roogasid, mida saab kohapeal maitsta. Pere pisemad saavad aga oma silmaga näha, milline näeb välja merepäästeoperatsioon koerte kaasabil. Lastele jagub tegevust igas sadamas – jagatakse tarkust, tehakse sporti ja hüpatakse uutesse kõrgustesse. Pere pisemaid ootab Kruiisialal viiger Vidrik ning Lennusadamas Pipi. Noblessneris PROTO avastustehasesse on oodatud kõik väikesed leiutamishuvilised.


Üle pika aja saavad Kruiisiala disainitänaval kokku disainerid, et pakkuda huvilistele parimat Eesti moe-, aksessuaari-, toote- ja sisustusdisaini. Aasta vaikust on inspireerinud looma ning oodata on uute kollektsioonide esmaesitlusi ja ka täiesti uusi avastusi.


NB! Terviseameti nõude kohaselt kehtib Vanasadama kruiisialal, Patarei merekindluses, Lennusadamas ja Noblessneri Sail Tallinna programmi alal eraldiseisev külastajate piirang, milleks on 5000 inimest.


Lisainfo:

Kati Remmelkoor

Sail Tallinn turundus- ja kommunikatsioonijuht

meedia@tallshipstallinn

Tel: 56 201 101

bottom of page