top of page
  • Writer's pictureTSR2021

Avastuste meri: The Tall Ships Races ja purjelaeva töötoad PROTO avastustehases!

Juuli lõpus Tallinnas toimuva Tall Ships Races raames, avab PROTO avastustehas mai nädalavahetustel uksed merehuvilistele, pakkudes unikaalseid töötubasid purjelaevade ehitamiseks ja kinoseansse seiklusliku filmiga "Kapten Morten lollide laeval".


Merepärand elustub PROTO avastustehases

Mai kolmel esimesel nädalavahetusel, 4.-5.05, 11.-12.05 ja 18.-19.05, võõrustab PROTO avastustehas purjelaevade ehitamise töötubasid, kus osalejad saavad end proovile panna ja õppida purjelaeva ehitamise kunsti. 

"PROTO eesmärk on tuua teadus ja avastamine inimesteni lõbusal ja kaasahaaraval viisil. Meie töötoad Tall Ships Races'i raames annavad külastajatele ainulaadse võimaluse ise luua, katsetada ja ehitada just enda parim versioon purjelaevast. See on suurepärane võimalus siduda ajalugu ja innovatsioon, näidates nii noortele kui vanadele, kuidas teadus aitab meil mõista ja kujundada paremat maailma," ütleb PROTO avastustehase juht Girli Nurk.

Osalejad saavad võimaluse ehitada oma unikaalne purjelaev ja testida selle merekindlust spetsiaalselt selleks otstarbeks loodud 5 meetri pikkuses basseinis PROTO avastustehases. Lisaks tehnilistele oskustele, mida töötubades jagatakse, saavad külastajad osaleda ka purjelaevade võidusõidus, kus parimatele jagatakse auhindu PROTO avastustehase ja Tall Ships Races’i poolt. Töötoad toimuvad kell 11:00 kuni 18:00, võistlused aga 14:00 kuni 15:00.


Kapten Morten seikleb taas ekraanidel

Lisaks töötubadele pakub PROTO avastustehas kultuurilist elamust, näidates filmi "Kapten Morten lollide laeval". Film linastub kolmel järjestikusel pühapäeval 5.05, 12.05 ja 19.05 , kell 14:00 Pantera saalis. Film on osa piletihinnast ja pakub külastajatele võimalust sukelduda Morten'i unenäolisesse seiklusse, kus ta ehitab mängulaeva ja juhib meeskonda, mis koosneb erinevatest putukatest.





bottom of page