top of page
  • Writer's pictureTSR2021

16. juulil jõuab Tallinnasse Poola üks uhkemaid purjelaevu Pogoria


Sail Tallinn raames toimuv kolme linna purjetamisvõistlus Baltic Regatta toob 16. juulil pealinna sadamasse Poola ühe uhkeima A-klassi purjelaeva Pogoria.



1980. aastal veeskatud Poola purjeõppelaev ehitati spetsiaalselt 14–25-aastaste noorte koolitamiseks. Laeva meeskonnas on 46 liiget, kellest 6 on ohvitserid ja 40 purjeõppurid.

Kolmemastilisel barkantiinil on mastide kõrguseks 34-meetrit ja sellel saab kanda kokku 945 ruutmeetrit purjeid. Laeva pikkus 47 meetrit, laius 8 meetrit ja süvis 3,65 meetrit.

Uhke purjelaev jõuab Tallinnasse 16. juulil ja on koos teiste regatil osalevate laevadega Baltic Regatta avastardis Tallinna lahel 18.06. Laev on Sail Tallinna ajal kõigile huvilistele uudistamiseks avatud.


Eesti suurim merepidu Sail Tallinn toimub 16.–18. juulini Vanasadama kruiisialal, Kalaranna kvartalis, Patarei merekindluses, Lennusadamas ja Noblessneri sadamalinnakus. Sel aastal on pidustustustele oodata rekordarv suuremõõtmelisi külalislaevu, kuuel laval astub kolme päeva jooksul üles kogu Eesti muusikute paremik - enam kui 70 bändi, avatud on välikohvikud, kaubandusalad ja kalaturg ning põnevaid merelisi ettevõtmisi jagub ohtralt kogu perele.


bottom of page