top of page
  • Writer's pictureTSR2021

Maailma suurim purjelaevastiku regatt toimub tänavu virtuaalselt

Updated: Jul 27, 2020

Koroona pole jätnud puutumata ka maailma suurimat purjelaevastiku regatti The Tall Ships Races, mis viiakse tänavu erandkorras läbi virtuaalselt. Vaatepilt, kus kohtuvad sajad suured ookeanijahid ja muinasjutulised ajaloolised laevad, on iga-aastane oodatud sündmus Euroopa merelinnades ja merel. Ülemaailmse pandeemia tõttu otsustati aga sel aastal traditsiooniline The Tall Ships Races paraku ära jätta, kuid kõigi meresõprade ja purjetamisfännide rõõmuks korraldatakse võistlus siiski virtuaalselt. Homme, 2. juulil, antakse Lissabonis suurejoonelisele regatile stardipauk.



Avamerel purjetamine ja Tall Ships laevastiku regati uskumatu vaatemäng on sel aastal paljude jaoks kui kauge unistus. Et see nii ei jääks, otsustati erandkorras koostöös Sailonline’iga korraldada simulaatoritel Virtual Tall Ships Races 2020.  Läbi virtuaalse maailma püütakse pealtvaatajate ja võistlejateni tuua kõik, mis ühe Tall Ships Races'i juurde kuulub – põnevus, väljakutsed merel ning võõrustavate sadamate ilu ja kohaliku elu võlu. 


Sadamalinnad Lissabon, Cadiz, A Coruña ja Dunkirk annavad veebivahendusel edasi kogu meeleolu, mis The Tall Ships Races laevastikku ja linnakülalist neis paigus ees ootab. Võistlust saab igaüks jälgida veebilehel: sailtraininginternational.org

Võistluse ajakava: Lissabon, Portugal 2. – 5. juuli

Cadiz, Hispaania 9. – 12. juuli

A Coruña, Hispaania 24. – 27. juuli

Dunkir, Prantsusmaa 6. – 9. august

bottom of page